Синтез поглядів і переконань в автобіографічній літературі Докії Гуменної - Швець, Т. (Філологічний дискурс, 2015)
У статті заторкується світогляд Д.Гуменної як процес чуттєвопрактичного ставлення
людини до світу і місця митця слова у ньому. Художня творчість освітлює синтез поглядів,
переконань, принципів, оцінок, життєві позиції, програми поведінки та діяльності письменниці.
В даному досліджені стисло розкрито формування її світогляду, який вплинув на подальшу
творчу діяльність. The article studied outlook of D.Humenna, the process sensory and practical man’s relation to the world and
space artist in it. Artistic work illuminates the synthesis of attitudes, beliefs, principles, assessments, attitudes,
behavior and application of the writer. In this study shortly revealed the formation of its outlook, which influenced
the subsequent creative work.