Ментальний аспект концепту "Війна" (на матеріалі творів Тараса Шевченка) - Марчук, Л. (Філологічний дискурс, 2015)
Концепт «війна» є одним із найскладніших концептів у мовній картині світу та займає
важливе місце в культурі українського народу. У текстах Тараса Шевченка враховуємо набір
метафоричних асоціацій, які існували у свідомості автора та поєднували його з ментальністю
українського народу. Concept «war» – is one of the most difficult concepts in the linguistic picture of the world and takes the
important place in the culture of Ukrainian people. In texts by Taras Shevchenko we take into consideration the
collection of metaphoric associations, which existed in author’s consciousness and connected it with the mentality of
Ukrainian people.