Типiфікація видів судинних рослин, описаних з України: роди Phlomis L., Salvia L., Satureja L., Ziziphora L. (Lamiaceae) - Крицька, Л.І. (Український ботанічний журнал, 2013)
У статті подається список видів родини Lamiaceae,
описаних із України (роди Phlomis L., Salvia L.,
Satureja L., Ziziphora L.). Він складений на основі
аналізу протологів і типових зразків і включає 29
видів. Для кожного з них вказуються базіонім,
основна синоніміка, а також номенклатурний тип
(цитування протологу або голотипу, лектотипу,
ізотопу, неотипу) та місце його зберігання. Приводится список 29 видов семейства Lamiaceae, описанных из территории Украины (роды Phlomis L., Salvia L., Satureja L., Ziziphora L.). Список составлен на основе анализа протологов и типовых образцов. Для каждого вида указывается базионим, основная синонимика, номенклатурный тип (протолог, голотип, лектотип, изотип, неотип) и место его хранения. The list including 29 species of the family Lamiaceae described from Ukraine (genera Phlomis L., Salvia L., Satureja L., Ziziphora L.), based on analyses of the protologues and type specimens, is presented. The basionym, main synonymy, nomenclatural type (protologue, holotype, lectotype, isotype, or neotype) and place of it's storage are given for each species.