Систематична структура адвентивної фракції флори Роменсько-Полтавського геоботанічного округу - Двірна, Т.С. (Український ботанічний журнал, 2013)
Представлені результати аналізу систематичної структури адвентивних фракції флори Роменсько-Полтавського геоботанічного округу, яка включає 334 види, які належать до 206 родів і 61 сімейства. В цілому спектр провідних родин подібний до флори Стародавнього Середземномор'я. Наведено флористичні пропорції і їх порівняння з даними по інших вивченим адвентивних фракцій флори різних регіонів України. Представлены результаты анализа систематической структуры адвентивной фракции флоры Роменско-Полтавского геоботанического округа, которая включает 334 вида, относящихся к 206 родам и 61 семейству. В целом спектр ведущих семейств подобный к флоре Древнего Средиземноморья. Приведены флористические пропорции и их сравнение с данными по другим изученным адвентивным фракциям флоры разных регионов Украины. Results of the systematic analysis of alien fraction of the Romensko-Poltavsky geobotanical district flora which includes 334 species from 206 genera and 61 families are presented. On the whole, the spectrum of leading families is similar to the Ancient Mediterranean flora. Proportions in comparison with other studied alien fractions of the flora in different parts of Ukraine are given.