Типіфікація таксонів родини Asteraceae флори України: роди Taraxacum Wigg. і Tragopogon L. - Шиян, Н.М.; Мосякін, С.Л.; Федорончук, М.М. (Український ботанічний журнал, 2012)
У цій публікації з типіфікації видів родини Asteraceae (роди Taraxacum Wigg. і Tragopogon L.), описаних із території
України, викладені результати проведеної на ми роботи
в гербарних колекціях України (KW, CWU, LW, LWS,
UU, CHER та ін.), Польщі (KRA, KRAM) та Росії (LE), а
також вивчення доступних через Інтернет дигіталізованих колекцій, як, наприклад, гербарій К.-Л. Вільденова
в Берліні (B-W). Для кожного згаданого виду наведено
базионім, основну синоніміку, інформацію про номенклатурний тип за протологом, процитовано дані етикет ки(ок) типового зразка та іншого автентичного матеріалу, зазначено категорію кожного згаданого в роботі
зразка, його номер (якщо такий є) та місце зберігання
(акронім відповідного гербарію). В статье изложены результаты типификации видов семейства Asteraceae родов Taraxacum
Wigg. и Tragopogon L., описанных с территории Украины. Для каждого вида указаны базионим, синонимика, протолог, номенклатурный тип и место его хранения The list of species of vascular plants of the family Asteraceae (genera Taraxacum Wigg. and Tragopogon
L.) described from Ukraine is presented. For each species, the following data are provided: basionym;
synonym, type according to the protologue, nomenclatural type and its location (herbarium).