Роль SOS-системы репарации ДНК в адаптации и эволюции патогенных бактерий - Шилина, Ю.В.; Гуща, Н.И.; Дяченко, А.И.; Моложавая, О.С.; Овсянникова, Л.Г.; Дмитриев, А.П. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
В статье рассматривается значение системы SOS-ответа бактерий как эпигенетической
системы, обезпечивающей фенотипическую и генетическую изменчивость клеток, ее
роль в процессах адаптации и эволюции бактерий. У статті розглядається значення системи SOS-відповіді бактерій як епігенетичної
системи, яка забезпечує фенотипічну і генетичну мінливість кліток, її роль в процесах
адаптації та еволюції бактерій. In the article the role of the SOS-repair system of bacteria is considered as epigenetic system,
which provides phenotypical and genetic changeability of cells. The contribution of this
system to adaptation and evolution of bacteria is analysed.