Аналіз і оцінка генетичних ресурсів бука лісового шляхом створення географічних культур - Делеган, І.І. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Об’єкт дослідження – географічні культури бука лісового закладені весною 1995 року, в Страдчівському навчально-виробничому лісокомбінаті (географічна широта 49° 55′, довгота 23° 42′; висота над рівнем моря 330 м.), в рамках Міжнародної програми ЮФРО “Оцінка генетичних ресурсів бука у Європі”. Мета дослідження – визначити збереженість дерев бука лісового різних екотипів в умовах Львівського Розточчя. Geographical cultures of European beech were planted in spring 1995 in Stradch trainingproduction forest centre of USFWT in the framework of the International Program IUFRO “Evaluation of genetic resources of beech in Europe”. In the Ukrainian part of experiment 13 provenances of beech are represented, 1 population in Moldova and 56 provenances of Central, Western and Southern Europe.