О числе нулей осциллирующих решений уравнений третьего и четвертого порядков со степенной нелинейностью - Асташова, И.В.; Рогачев, В.В. (Нелінійні коливання, 2014)
Для узагальненого рiвняння Емдена – Фаулера y⁽ⁿ⁾ = p₀|y|^ksgn y, n ∈ {3, 4}, k ∈ (0, 1) ∪ (1, ∞), p₀ ≠ 0, доведено iснування розв’язкiв iз заданим числом нулiв в областi визначення. For the generalized Emden – Fowler equation, y⁽ⁿ⁾ = p₀|y|^ksgn y, n ∈ {3, 4}, k ∈ (0, 1) ∪ (1, ∞), p₀ ≠ 0, we prove existence of solutions with a given number of zeros in the domain of definition.