The first report of Peronospora verbenae, a downy mildew on Verbena officinalis, in Ukraine - Dudka, I.O.; Hayova, V.P.; Korytnianska, V.G. (Український ботанічний журнал, 2013)
Повідомляється про першу в Україні знахідку рідкісного ооміцета Peronospora verbenae на Verbena officinalis. Цей вид, недавно описаний з Німеччини і наведений для Великої Британії та Чехії, невідомий за межами Європи. За допомогою СЕМ з'ясовані додаткові особливості ультраструктури кінцевих гілочок і поверхні конідіоспор. Представлені оригінальні ілюстрації виявлених морфологічних ознак. Сообщается о первой в Украине находке редкого оомицета Peronospora verbenae на Verbena officinalis. Этот вид, недавно описанный из Германии и приведенный для Великобритании и Чехии, неизвестен за пределами Европы. При помощи СЭМ выявлены дополнительные особенности ультраструктуры конечных веточек и поверхности конидиоспор. Представлены оригинальные иллюстрации обнаруженных морфологических признаков.