Пам’яті Надії Василівни Кондратьєвої (01.06.1925—30.04.2012) (Український ботанічний журнал, 2012)
Вітчизняна фікологія зазнала важкої втрати – 30 квітня 2012 р. після тривалої хвороби пішла з життя Надія Василівна Кондратьєва – видатний учений, все світньо визнаний фахівець з вивчення синьозелених во доростей, доктор біологічних наук, професор, головний науковий співробітник Інституту ботаніки імені М.Г. Холодного НАН України