Приближение интегралов Пуассона повторными суммами Валле Пуссена - Ровенская, О.Г.; Новиков, О.А. (Нелінійні коливання, 2010)
Отримано асимптотичнi формули для точних верхнiх меж вiдхилень повторних сум Валле
Пуссена на класах iнтегралiв Пуассона. Цi спiввiдношення, за певних умов, забезпечують розв’язок вiдповiдної задачi Колмогорова – Нiкольського для повторних сум Валле Пуссена i класiв iнтегралiв Пуассона. Вказано умови, за яких повторнi суми Валле Пуссена забезпечують кращий порядок наближення, нiж звичайнi. We obtain asymptotic equalities for upper bounds of the deviations of the repeated de la Vallee Poussin
sums taken over classes of Poisson integrals. These equalities, in corresponding cases, guarantee the solvability of the Kolmogorov — Nikol’skii problem for the repeated de la Vallee Poussin sums on the classes of analytic functions. In certain cases, the repeated de la Vallee Poussin sums make a better approximation then ordinary de la Vallee Poussin sums.