Transition radiation of the charged particle in the inhomogeneous plasma with the longitudinal magnetic field - Anisimov, I.O.; Borokh, Yu.N. (Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, 2010)
Regions of the most effective transformation of current wave into electromagnetic wave for the charged particle moving along the density gradient in magnetic field, which is parallel to the plasma density gradient, are found. Magnitude of transition radiation of the extraordinary wave is calculated. Найдены области наиболее эффективной трансформации волны тока в электромагнитные волны для заряда, движущегося вдоль градиента концентрации слабонеоднородной холодной плазмы в магнитном поле, также направленном вдоль градиента концентрации плазмы. Найдена амплитуда переходного излучения необыкновенной волны. Знайдені області найбільш ефективної трансформації хвилі струму в електромагнітні хвилі для заряду, що рухається вздовж градієнту концентрації слабконеоднорідної холодної плазми в магнітному полі, що також спрямоване вздовж градієнту концентрації плазми. Знайдена амплітуда перехідного випромінювання незвичайної хвилі.