Нові та рідкісні для України види кортиціоїдних грибів - Шевченко, М.В. (Український ботанічний журнал, 2017)
Наведено дані щодо поширення одного нового (Kavinia alboviridis) і двох рідкісних (Sistotrema porulosum, Lobulicium occultum) для України видів кортиціоїдних грибів. Для всіх видів наведені описи, що супроводжуються оригінальними рисунками мікроструктур, а також подана інформація про екологічні особливості, місцезнаходження в Україні та загальне поширення. Приведены данные о распространении одного нового (Kavinia alboviridis) и двух редких (Sistotrema porulosum, Lobulicium occultum) для Украины видов кортициоидных грибов. Для всех видов приведены описания, сопровождающиеся оригинальными рисунками микроструктур, а также представлена информация об экологических особенностях, местонахождении в Украине и общем распространении. The article reports a new (Kavinia alboviridis) and two rare (Sistotrema porulosum, Lobulicium occultum) for Ukraine records of corticioid fungi. Descriptions of all species are followed with original drawings of their microstructures. Information about ecological peculiarities, localities in Ukraine and global distribution of the species is also provided.