Світле надбання ліхенолога професора ХАНСА ТРАССА (02.05.1928–14.02.2017) - Кондратюк, С.Я. (Український ботанічний журнал, 2017)
У лютому 2017 р. не стало відомого естонського ліхенолога, еколога, геоботаніка, академіка Естонської Академії наук, великого цінителя і знавця театрального життя Естонії, справжнього громадянина і дуже доброї та щедрої людини професора Ханса Трасса