Ядерный магнитоакустический резонанс в тонкой пленке легкоплоскостного антиферромагнетика - Тарасенко, С.В. (Физика низких температур, 1995)
На примерах изолированной магнитной пленки и магнитной пленки с немагнитным покрытием исследо
ваны необходимые условия формирования новых типов распространяющихся ядерных спин-волновых воз
буждений, обусловленных симметрией магнитоупругого и упругого взаимодействий. На прикладах ізольованої магнітної плівки та магнітної плівки з немагнітним покриттям досліджено
необхідні умови для формування нових типів ядерних спін-хвильових збуджень, що розповсюджуються,
обумовлених симетрією магнітопружньої та пружньої взаємодій. As an example of an isolated thin magnetic film and
a thin magnetic film with nonmagnetic cover, the neces
sary conditions of new types of propagating nuclear
spin-wave excitations are studied, which are induced by
the symmetry of magnetoelastic and elastic interactions.