Показники цитогенетичної мінливості Sus scrofa - Костенко, С.О.; Коновал, О.М.; Сидоренко, О.В.; Сметанін, В.Т. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Знайдено статистично вірогідну різницю між свиньями великої білої породи за
кількістю клітин з мікроядрами та клітин, що діляться. Тварини Київської і ґчеркаської
областей мали 3,08±0,18‰ клітин з мікроядрами, 3,87±0,11‰ двуядерних клітин,
7,95±0,25‰ клітин, що діляться. Свині, які відтворюються в Дніпропетровській області
несли 0,58±0,23 клітин з мікроядрами, 3,33±0,93‰ двуядерних клітин, 2,08±0,71‰ клітин,
що діляться. Найдены статистически достоверные отличия между свиньми большой белой
породы по количеству клеток с микроядрами и делящихся клеток. Животные Киевской и
Черкаской областей несли 3,08±0,18‰ клеток с микроядрами, 3,87±0,11‰ двуядерних
клеток, 7,95±0,25‰ клеток, которые делятся. Свиньи, которые воспроизводятся в
Днепропетровской области несли 0,58±0,23 клеток с микроядрами, 3,33±0,93‰ двуядерних
клеток, 2,08±0,71‰ делящихся клеток. A reliable difference is found statistically between pigs of large white breed by the amount
of cells with micronucleus and divided cells. The animals of the Kiev area had 3,08±0,18‰ of
cells with micronucleus, 3,87±0,11‰ of binuclear cells, 7,95±0,25‰ of divided cells. Pigs which
are reproduced in the Dnepropetrovsk area carried 0,58±0,23‰ of cells with micronucleus,
3,33±0,93‰ of binuclear cells, 2,08±0,71‰ divided cells.