Аллели высокомолекулярных субъединиц глютенинов Аegilops lorentii - Козуб, Н.А.; Созинов, И.А.; Созинова, А.А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Вивчено алелі локусів високомолекулярних субодиниць глютенінів Glu-U1 та Glu-Mb1 у
зразків Ae. lorentii, зібраних в Криму. Аналіз гібридного матеріалу і зразків колекції
дозволив ідентифікувати вісім алелів за локусом Glu-Mb1 і сім алелів за локусом Glu-U1.
Серед алелів локусу Glu-Mb1 виявлено два алеля з тільки одним компоненетом, що
відповідає y-субодиниці. Складено каталог алелів високомолекулярних субодиниць
глютенінів Ae. lorentii. Изучены аллели локусов высокомолекулярных субъединиц глютенинов Glu-U1 и Glu-
Mb1 у образцов Ae. lorentii, собранных в Крыму. Анализ гибридного материала и образцов
коллекции позволил идентифицировать восемь аллелей по локусу Glu-Mb1 и семь аллелей
по локусу Glu-U1. Среди аллелей локуса Glu-Mb1 выявлено два аллеля с только одним
компонентом, соответствующим у-субъединице. Составлен каталог аллелей
высокомолекулярных субъединиц глютенинов Ae. lorentii. Alleles at the high-molecular-weight glutenin subunit loci were analysed in samples collected in
the Crimea. Analysis of the hybrid material and accessions of the collection of Ae. lorentii from
the Crimea permitted us to identify eight alleles at the Glu-Mb1 locus and seven alleles at the Glu-
U1 locus. Among alleles of the Glu-Mb1 locus of Ae. lorentii there were two alleles with only one
component (the y-type subunit). A catalogue of HMW glutenin subunit alleles of Ae. lorentii was
compiled.