Олександр Андрійович Бойчук (до 60-річчя від дня народження) - Самойленко, А.М.; Перестюк, М.О.; Дiблiк, Й.; Медвед, М.; Парасюк, I.О.; Петришин, Р.I.; Станжицький, О.М.; Теплiнський, Ю.В.; Ткаченко, В.I.; Фечкан, М.; Чуйко, С.М. (Нелінійні коливання, 2010)
О. А. Бойчук — вiдомий спецiалiст з теорiї крайових задач з нормально-розв’язним (фредгольмовим, нетеровим, n-розв’язним, d-розв’язним) оператором у лiнiйнiй частинi. Уперше визначив умови розв’язностi широкого класу нелiнiйних крайових задач для сис- тем звичайних диференцiальних та рiзницевих рiвнянь, рiвнянь з аргументом, що запiз- нюється, рiвнянь з iмпульсною дiєю, сингулярно збурених рiвнянь.