Classical solutions of hyperbolic IBVPs with state dependent delays - Czernous, W. (Нелінійні коливання, 2010)
We consider the initial boundary-value problem for a system of quasilinear partial functional differential equations of the first order.
Using the method of bicharacteristics and the fixed-point theorem we prove the local existence, uniqueness and continuous dependence on data of classical solutions of the problem. Розглядається гранична задача з початковими даними для системи квазiлiнiйних функцiонально-диференцiальних рiвнянь з частинними похiдними першого порядку.
З допомогою методу бiфуркацiй та теореми про нерухому точку доведено локальне iснування класичних розв’язкiв задачi, їх єдинiсть та неперервну залежнiсть вiд даних