Знахідки видів адвентивних рослин на території Роменсько-Полтавського геоботанічного округу - Двірна, Т.С. (Український ботанічний журнал, 2012)
Приводятся сведения о новых для территории Роменско-Полтавского геоботанического ок руга видах адвентивных растений: Amarantus powellii S. Watson, Apocynum cannabinum L., Che nopodium × thellungii J. Murr., Eragrostis pectinacea (Michx.) Nees, Setaria pycnocoma (Steud.) Hen rard ex Nakai, Thladiantha dubia Bunge, Turgenia latifolia (L.) Hoffm., Rеynoutria japonica Houtt., Ulmus pumila L. и эргазиофиты: Datura tatula L., Symphyotrichum novi-belgii (L.) G.L. Nesom, He lianthua annuus L., Ipomoеa purpurea (L.) Roth., Rudbeckia laciniata L., Physalis pubescens L., Ni cotiana rustica L., Amaranthus cruentus L. Data on the new for the Romensko-Poltavsky Geobotanical Region alien species, Ama ran tus powellii S. Watson, Apocynum cannabinum L., Chenopodium × thellungii J. Murr., Eragrostis pec ti na cea (Michx.) Nees, Setaria pycnocoma (Steud.) Henrard ex Nakai, Thladiantha dubia Bunge, Tur ge nia latifolia (L.) Hoffm., Rеynoutria japonica Houtt., Ulmus pumila L., and ergasiophytes, Datura ta tula L., Symphyotrichum novi-belgii (L.) G.L. Nesom, Helianthua annuus L., Ipomoеa purpurea (L.) Roth., Rudbeckia laciniata L., Physalis pubescens L., Nicotiana rustica L., Amaranthus cruentus L., is reported.