The spontaneous flora of Simferopol: an overview - Iepikhin, D.V. (Український ботанічний журнал, 2012)
Spontaneous flora of Simferopol (Ukraine) comprises 731 species of higher vascular
plants, which belong to 412 genera, 102 families, 6 classes and 4 divisions.
Results of structural analysis showed that the systematic structure and the areal
groups in urban flora of Simferopol were similar to the floras of temperate latitudes of
the Holarctic, i.e. close to the flora of the Ancient Mediterranean. The Simferopol
flora is transforming through increased role of woody species (trees), herbaceous perennial, biennials and annuals monocarpices, wide areal species as well as reduction of
percentage of narrow areal, significant adventization. Flora of city replenished by 144
species of plants. Spectrum of adventive fraction revealed an increase in anthropogenic transformation processes. Спонтанна флора м. Сімферополя (Україна) налічує 731 вид вищих судинних рослин, які належать до 412 родів, 102 родин, 6 класів і 4 відділів. Результати аналізу показали, що за систематичною структурою і домінуванням ареалогічних груп урбанофлора Сімферополя подібна до флор помірного поясу Голарктики, тобто до зональної, яка тяжіє до флори Давнього Середземномор’я. Трансформація флори виявляється у зростанні кількості деревних і трав’яних багаторічних, а також дворічних та однорічних монокарпіків, збільшенні широкоареальних видів і зменшенні частки вузькоареальних, значній адвентизації. Флора міста поповнилася 144 видами рослин. Спектри адвентивної фракції свідчать про посилення процесів антропогенної трансформації. Спонтанная флора г. Симферополя (Украина) насчитывает 731 вид высших сосудистых растений, которые принадлежат к 412 родам, 102 семействам, 6 классам и 4 отделам. Результаты анализа показали, что по систематической структуре и преобладанию ареалогических групп урбанофлора Симферополя сходна с флорами умеренного пояса Голарктики, т.е. с зональной, тяготеющей к флоре Древнего Средиземноморья. Трансформация флоры проявляется в повышении количества древесных и травянистых многолетних, а также двулетних и однолетних монокарпиков, увеличении широкоареальных видов и уменьшении доли узкоареальных, значительной адвентизации. Флора города пополнилась 144 видами растений. Спектры адвентивной фракции свидетельствуют об усилении процессов антропогенной трансформации.