Особенности резистивных свойств слоистых сверхпроводников в магнитном поле - Гришин, А.М.; Медведев, Ю.В.; Рао, К.В. (Физика низких температур, 1997)
Изучены особенности электродинамики слоистых ВТСП материалов в продольном магнитном поле, обусловленные флуктуациями формы абрикосовского вихря, представляющего собой набор слабо связанных 2d-вихрей, центрированных в равновесии по сверхпроводящим плоскостям. Оценено значение и найдена
температурная зависимость продольного критического тока слоистых сред. Вивчено особливості електродинаміки шаруватих ВТНП матеріалів у поздовжньому магнітному полі, обумовлені флуктуаціями форми абрикосівського вихора, що являє собою набір слабко зв'язаних 2d-вихорів, центрованих у рівновазі по надпровідним площинам. Оцінено значення і знайдено температурну залежність поздовжнього критичного струму шаруватих середовищ. The peculiarities of electrodynamics of layered HTS materials in a longitudinal magnetic field, which are associated with fluctuations of the shape of an Abrikosov vortex formed by a set of weakly coupled 2d-vortices centered in equilibrium in superconducting planes, are studied. The value of the longitudinal critical current of the layered media is estimated, and its temperature dependence is determined.