О необходимости включения редкого эндемичного вида Crataegus stankovii Kossych (Rosaceae) в «Червону книгу України» - Летухова, В.Ю.; Потапенко, И.Л. (Український ботанічний журнал, 2013)
У статті подано характеристику рідкісного ендемічного кримського виду Crataegus stankovii Kossych. На підставі гербарних матеріалів і даних власних досліджень уточнені ареал поширення виду та його чисельність. Описані ценотичні умови зростання. З’ясовано морфологічні особливості виду.
На основі отриманих результатів надано рекомендацію занести C. stankovii до «Червоної книги України». The article provides characteristics of the rare endemic species of
the Crimea, Crataegus stankovii Kossych. Based on the herbarium
materials and original data, distribution area and number of individuals
were specified. Cenotic characteristics of the species
habitat are described. Morphological features of the species are
shown. As a result of the research, it is recommended to include
Crataegus stankovii into the Red Data Book of Ukraine.