Мобілізуюча гімнастика на етапах реабілітації за методом проф. В. Козявкіна - Волошин, Б.Д. (Інститут фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України, 2004)
Мобілізуюча гімнастика є важливим етапом у Системі інтенсивної реабілітації хворих з ДЦП і базується на класичних принципах кінезотерапії з урахуванням нових функціональних можливостей, а також внутрішніх мотивацій хворих, які активізуються після здійснення біомеханічної корекції хребта і великих суглобів.