Сибірський форум із проблем вивчення та збереження рослинного світу Євразії - Шиян, Н.М.; Корнієнко, О.М. (Український ботанічний журнал, 2011)
15—19 вересня 2010 р. в Іркутську (Росія) відбулася Всеросійська наукова конференція за участю іноземних учених «Проблемы изучения и сохранения растительного мира Евразии». Конференція була організована Сибірським інститутом фізіології та біохімії рослин СВ РАН, Іркутським державним університетом і Сибірським відділенням Російського ботанічного товариства за фінансової підтримки Російського фонду фундаментальних досліджень. Форум був присвячений пам’яті заслуженого діяча науки Російської Федерації, доктора біологічних наук, професора, бріолога зі світовим ім’ям, невтомного популяризатора науки — Леоніда Володимировича Бардунова (1932—2008).