Электронная структура интерметаллических соединений НоIn₃ и TmGa₃ - Гречнев, Г.Е.; Свечкарев, И.В.; Фоменко, Ю.В.; Хелм, А. (Физика низких температур, 1995)
Впервые проведены расчеты из первых принципов спин-поляризованной электронной структуры соединений тяжелых редкоземельных металлов: НоIn₃ и TmGa₃. Определена топология поверхности Ферми этих
соединений. Установлено распределение магнитных моментов на атомах f- и sp-металлов. Вперше виконано обчислення із перших принципів спін-поляризованої електронної структури сполук важких рідкісноземельних металів: НоIn₃ та TmGa₃. Знайдено топологію поверхні Фермі цих сполук. Встановлено розміщення магнітних моментів на атомах f- та sp-металів. The first ab initio calculations of the spin-polarized electronic structure are carried out for heavy rare-earth metal compounds НоIn₃ and TmGa₃. The topology of the Fermi surface is determined for these compounds. The site- and angular-momentum-resolved contributions to the total magnetic moments are found for f and sp atoms.