Магнитные свойства модели Хаббарда с сильным отталкиванием - Зайцев, Р.О. (Физика низких температур, 1996)
Изучаются магнитные свойства оксидов меди с учетом спиновою и орбитальною расщепления атомных состояний катионов меди и анионов кислорода. Учет сильного кулоновскою отталкивания приводит к возникновению концентрационной и температурной зависимостей магнитной восприимчивости. Вивчено магнітні властивості оксидів міді з урахуванням спінового та орбітального розщеплення атомних станів катіонів міді та аніонів кисню. Урахування сильного кулонівського відштовхування приводить до виникнення концентраційної і температурної залежностей магнітної сприйнятливості. The spin and the orbital magnetic properties of cooper oxides are investigated. The strong electron-electron repulsion is found to result in the essential temperature and concentration dependences of the magnetic susceptibilitiy.