Спектры коллективных возбуждений и низкочастотная асимптотика функций Грина вырожденных состояний в магнетиках со спином s = 1 - Глущенко, А.В.; Ковалевский, М.Ю.; Мацкевич, В.Т. (Физика низких температур, 2017)
Дано феноменологическое описание эволюции неравновесных вырожденных состояний одно- и многоподрешеточных магнетиков со спином s = 1 во внешнем поле. Получены динамические уравнения для
магнитных степеней свободы, на основе которых вычислены низкочастотные асимптотики двухвременных функций Грина. Найдены спектры коллективных возбуждений в состояниях ферромагнетика, квадрупольного магнетика и спинового нематика. Проведен сравнительный анализ асимптотик функций
Грина и выяснен характер магнитной анизотропии, обусловленный влиянием унитарной симметрии обменного взаимодействия. Дано феноменологічний опис еволюції нерівноважних вироджених станів одно- та багатопідграткових магнетиков зі спіном s = 1 у зовнішньому полі. Отримано динамічні рівняння для магнітних ступенів
свободи, на основі яких обчислено низькочастотні асимптотики двочасових функцій Гріна. Знайдено
спектри колективних збуджень в станах феромагнетика, квадрупольного магнетика та спінового нематика. Проведено порівняльний аналіз асимптотик функцій Гріна та з’ясовано характер магнітної анізотропії, що обумовлений впливом унітарної симетрії обмінної взаємодії. A phenomenological description of how the non-equilibrium degenerate states of one- and multi-sublattice magnets with spin s = 1 evolve in an external field. Dynamic equations for the magnetic degrees of freedom are obtained, based on which low-frequency asymptotics of two-time Green's functions are calculated. The spectra of collective excitations for ferromagnet, quadruple magnet, and spin nematic states are found. A comparative analysis of these asymptotics of Green's functions is carried out, and the nature of the magnetic anisotropy caused by the unitary symmetry of the exchange interaction is clarified.