Дмитру Михайловичу Гродзинському – 85! - Моргун, В.В.; Дмитрієв, О.П.; Дідух, Я.П. (Український ботанічний журнал, 2014)
5 серпня 2014 року виповнилося 85 років видатному вченому Дмитру Михайловичу Гродзинському.
Він — академік НАН України, двічі нагороджений
орденом Ярослава Мудрого та Державною премією
України, Заслужений діяч науки і техніки України,
доктор біологічних наук, професор, завідувач
відділу Інституту клітинної біології та генетичної
інженерії НАН України, радник Президії НАН
України. Д.М. Гродзинського знають як прекрасну
людину, глибоко ерудованого вченого з енциклопедичними знаннями в різних галузях біологічної
науки, чудового лектора, невтомного генератора ідей, який не лише встигає за стрімким розвитком сучасної науки, а й випереджає його прогностичним баченням нових обріїв, формуванням
несподіваних підходів і оригінальних рішень