Оптическое поглощение коллоидными квантовыми точками селенида кадмия в диэлектрической матрице - Покутний, С.И. (Физика низких температур, 2017)
Показано, что механизм поглощения света коллоидными квантовыми точками селенида кадмия (со
средними радиусами квантовых точек, соизмеримыми с боровским радиусом экситона в монокристалле
селенида кадмия) обусловлен межзонным переходом электрона с квантоворазмерного уровня валентной
зоны квантовой точки на квантоворазмерный уровень зоны проводимости квантовой точки. Показано, що механізм поглинання світла колоїдними квантовими точками селеніду кадмію (із середніми радіусами квантових точок, сумірними з борівським радіусом екситону в монокристалі селеніду кадмію)
обумовлений міжзонним переходом електрона з квантоворозмірного рівня валентної зони квантової точки на квантоворозмірний рівень зони провідності квантової точки. It is shown that light absorption by colloidal cadmium selenide quantum dots (with an average dot radius on the order of the exciton Bohr radius for a cadmium selenide single crystal) takes place in the form of an interband electron transition from a quantum level of the valence band to the quantum level of the conduction band of the quantum dot.