Об устойчивости решений нелинейных нестационарных систем дифференциальных уравнений с импульсным воздействием в одном критическом случае - Двирный, А.И.; Слынько, В.И. (Нелінійні коливання, 2011)
Розглядається питання про стiйкiсть критичних станiв рiвноваги нелiнiйної системи диференцiальних рiвнянь з iмпульсною дiєю в одному окремому випадку. Дослiдження стiйкостi проводиться на основi прямого методу Ляпунова з використанням двох допомiжних функцiй. We study the question of stability of critical equilibrium positions for a nonlinear impulsive differential system in a particular case. The study is carried out via the direct Lyapunov method with a use of two auxiliary functions.