Усреднение нечётких дифференциальных уравнений на конечном промежутке - Плотников, А.В.; Комлева, Т.А. (Нелінійні коливання, 2011)
Обґрунтовано можливiсть застосування повної i часткової схем усереднення при дослiдженнi систем нечiтких диференцiальних рiвнянь, що мiстять малий параметр. We substantiate the possibility of applying the total and partial averaging schemes for studying fuzzy systems of differential equations containing a small parameter.