Про стійкість положення рівноваги однієї системи з імпульсною дією - Гургула, С.І.; Горгула, В.І. (Нелінійні коливання, 1999)
Вивчається питання стiйкостi тривiального розв’язку лiнiйної однорiдної системи другого порядку з постiйними коефiцiєнтами, яка пiддається iмпульснiй дiї при досягненнi траєкторiєю деякої прямої, що проходить через початок координат. This article relates to studying of problem for stability of ordinary solution of uniformity system linear secound order equations with constant coefficients, that is when the trajectory attaines to fome line passing thraugh the beginning of coordinates.