Багатоточкові задачі для коливних систем з повільно змінними частотами - Самойленко, А.М.; Петришин, Я.Р. (Нелінійні коливання, 1999)
Доведена розв’язнiсть багатоточкових задач з параметрами для нелiнiйних коливних систем за допомогою методу усереднення. Встановлено також оцiнки вiдхилення розв’язкiв вихiдних i усереднених задач. By using the averaging method, we prove the solvability of multipoint problems with the parameters for nonlinear oscillation systems. The deviation of solutions of original and averaged problems is estimated.