Об одной динамической модели экономики с запаздыванием - Хусаинов, Д.Я.; Диблик, Й.; Ружичкова, М.; Баштинцeва, А. (Нелінійні коливання, 2011)
Розглянуто динамiчну модель Леонтьєва, яка описується системою диференцiальних рiвнянь з запiзнюванням. Дослiджено стiйкiсть програмного розв’язку з допомогою методу функцiй Ляпунова з умовою Разумiхiна. Отримано оцiнку збiжностi розв’язкiв системи до програмного розв’язку. We consider the dynamical model of Leonov described by a differential system with delay. We study stability of a given solution in terms of the Lyapunov function method with the condition of Razumikhin satisfied. We obtain an estimate for convergence of solutions of the system to a given one.