Метастабильные локализованные солитоны в двумерных антиферромагнетиках: динамика и вклад в функцию отклика - Иванов, Б.А.; Колежук, А.К.; Филин, Д.В. (Физика низких температур, 1996)
Исследована динамика внутренних степеней свободы и вычислен вклад в функции отклика локализованных топологических солитонов (вихрей) в двумерных легкоосных антиферромагнетиках во внешнем магнитном поле. Эти солитоны динамически устойчивы по отношению к коллапсу за счет сохранения импульса вихря. Досліджено динаміку внутрішніх ступенів вільності і обчислено внесок в функції відгуку локалізованих топологічних солітонів (вихорів) в двовимірних легковісних антиферомагнетиках у зовнішньому магнітному полі. Ці солітони динамічно стійки по відношенню до колапсу за рахунок зберігання імпульсу вихора. Dynamics of internal degree of freedom has been studied and the contribution of localized topological solitons vortices to response functions has been calculated in two-dimensional easy-magnetization-axis antiferromagnets under external magnetic field. The above solilons are found to be dynamically stable relative to a collapse due to the conservation of vortex pulse.