Світлана Миколаївна Зиман: 50 років у науці - Булах, О.В.; Шиян, Н.М.; Царенко, О.М.; Дрімлюга, Н.Г. (Український ботанічний журнал, 2011)
Жінка в українській науці давно перестала бути
винятковим явищем, але кожна з таких жінок —
особливе поєднання особистого й суспільного, гідне
пошани і наслідування. Саме такою жінкою-науковцем
є відомий український систематик і морфолог судинних
рослин Світлана Миколаївна Зиман, півстоліття
наукової діяльності якої ми відзначаємо цього року.