Lajos Thaisz / Лайош Тайс (1867–1937) - Мигаль, А.В. (Український ботанічний журнал, 2017)
Угорський вчений-ботанік. Навчався у Будапештському університеті й одночасно розпочав наукові дослідження рослинного покриву тогочасних угорських адміністративних областей Обоуй-Торна, Чонад, Чонград (сучасна Угорщина), пізніше – регіонів Кошице (Словаччина), Трансільванії (Румунія), Берег (Україна та Угорщина), а також Австрії та Швейцарії.