Поля и токи вихpей Абpикосова-Джозефсона в тонкой пленке - Малишевский, А.С. (Физика низких температур, 1997)
Рассмотрены поля и токи, обусловленные вихревыми структурами джозефсоновского перехода в тонкой сверхпроводящей пленке. Получены простые асимптотические закономерности, описывающие поля и токи уединенных вихрей Абрикосова —Джозефсона и периодических цепочек таких вихрей. Эти закономерности применены к конкретным нелинейным мелкомасштабным состояниям. Розглянуто поля і струми, обумовлені вихоровими структурами джозефсонівського переходу в тонкій надпровідній плівці. Одержано прості асимптотичні закономірності, що описують поля і струми відокремлених вихорів Абрикосова —Джозефсона і періодичних ланцюжків таких вихорів. Ці закономірності застосовано до конкретних нелінійних дрібномасштабних станів. Fields and currents induced by vortex structures in a Josephson junction in a thin superconducting film are considered. Simple asymptotic regularities describing fields and currents induced by solitary Abrikosov–Josephson vortices and periodic chains of such vortices are obtained. These regularities are applied to some nonlinear small-scale states.