Інтегральні многовиди і декомпозиція нелінійних сингулярно збурених систем із запізненням - Черевко, І.М. (Нелінійні коливання, 1998)
3a допомогою інтегральних многовидів повільних і швидких змінних одержано перетворення, яке розш,еплює лінійну сингулярно збурену систему із малим запізненням на повільну і швидку підсистеми. Використання цього перетворення дозволило дослідити задачу стійкості і встановити принцип зведення. In this paper with the help of integral manifolds slow and fast variables was obtained a transformation that decomposes nonlinear singularly perturbed systems with small delay into slow and fast sybsystems. The use of this transformation permit us to investigate a problem of stability and establish reduction principle.