Плотность множества неразрешимых задач Коши во множестве всех задач Коши в случае бесконечномерного банахова пространства - Слюсарчук, В.Е. (Нелінійні коливання, 2002)
Доведено таку теорему. Нехай E i f : R × E → E — вiдповiдно довiльнi нескiнченновимiрний банахiв простiр i неперервне вiдображення. Для довiльних точки (t₀, z₀) ∈ R × E i числа ε > 0 знайдеться таке неперервне вiдображення g : R × E → E, що sup || f(t, x) − g(t, x)|| ≤ ε i задача Кошi z'(t) = g(t, z(t)), z(t₀) = z₀, t ∈ (t₀ − δ, t₀ + δ), не має розв’язку для кожного δ > 0. We prove the following theorem. Let E and f : R × E → E be an infinite-dimensional Banach space and a continuous mapping, respectively. For an arbitary point (t₀, z₀) ∈ R × E and a number ε > 0 there exists a continuous mapping g : R × E → E such that. sup || f(t, x) − g(t, x)|| ≤ ε and the Cauchy problem z'(t) = g(t, z(t)), z(t₀) = z₀, t ∈ (t₀ − δ, t₀ + δ), has no solutions for every δ > 0.