Метод фазовой плоскости в задаче о формах нагруженного тонкого стержня - Мышкис, А.Д. (Нелінійні коливання, 1998)
Методом фазової площини досліджені плоскі рівноважні форми тонкого стрижня при різних зовнішніх навантаженнях і знайдені умови їх стійкості. Plane equal-weight forms of a thin bar under various external loadings have been studied by the phasearea method as well as the conditions of their stability have been obtained.