Усереднення нелінійних коливних систем вищого наближення із запізненням - Самойленко, А.М.; Бігун, Я.Й. (Нелінійні коливання, 2002)
Для коливних резонансних систем iз запiзненням на скiнченному вiдрiзку i на пiвосi обґрунтовано метод усереднення за швидкими змiнними. Одержано оцiнки похибки методу, явно залежнi
вiд малого параметра. A method of averaging in the phase variables is substantiated for oscillation resonance systems, with a
delay, defined on a bounded interval or a semiaxis. Error estimates depending on the small parameter are
obtained for the averaging method.