Ренормировки заселенностей триплетных состояний спинового димера в нулевом магнитном поле при квантовом транспорте - Вальков, В.В.; Аксенов, С.В. (Физика низких температур, 2019)
На основе неравновесной техники Келдыша в атомном представлении изучен эффект индуцирования различной заселенности магнитных состояний спинового димера, взаимодействующего с транспортируемыми через устройство электронами, в нулевом магнитном поле. Для нахождения чисел заполнения квантовых состояний устройства в условиях сильной неравновесности методом неравновесной диаграммной техники для операторов Хаббарда получена и решена система кинетических уравнений. Численный анализ этих уравнений позволил выявить неравновесные ренормировки при учете сильных спинфермионных корреляций. На підставі нерівноважної техніки Кєлдиша в атомному підході вивчено ефект індукування різної заселеності магнітних станів спінового димера, який взаємодіє з електронами, що транспортуються через пристрій, у нульовому магнітному полі. Для знаходження чисел заповнення квантових станів пристрою в умовах сильної нерівноважності методом нерівноважної діаграмної техніки для операторів Хаббарда отримано та вирішено систему кінетичних рівнянь. Чисельний аналіз цих рівнянь дозволив виявити нерівноважні ренормування з урахуванням сильних спін-ферміонних кореляцій. Based on the non-equilibrium Keldysh technique in the atomic representation, the effect of different population of magnetic states of a spin dimer interacting with electrons transported through such a device in zero magnetic field has been studied. To find the filling numbers of the quantum states of the device under strong non-equilibrium conditions, a system of kinetic equations has been obtained and solved using the nonequilibrium diagram technique for the Hubbard operators. Numerical analysis of these equations revealed non-equilibrium renormalizations due to strong spin-fermion correlations.