Пам’яті Януша Гузіка (1937—2013) - Протопопова, В.В.; Шевера, М.В.; Любінська, Л.Г.; Петрик, С.П.; Васильєва, Т.В. (Український ботанічний журнал, 2013)
У квітні 2013 року раптово пішов із життя Януш Гузік — наш польський колега, друг, фахівець у галузі синантропної ботаніки. Він завжди поспішав, мав багато задумів і планів, навіть у вічність відійшов під час роботи, працюючи за комп’ютером, готуючи нову, як завжди цікаву, публікацію.