О параметрической стабилизации неточных сингулярно возмущенных систем - Мартынюк, А.А.; Хорошун, А.С. (Нелінійні коливання, 2012)
Для дослiдження абсолютної параметричної стiйкостi неточних сингулярно збурених систем використано матричнозначну функцiю Ляпунова. В цьому випадку система може бути стабiлiзована, навiть якщо її складовi пiдсистеми є нестiйкими. Отримано достатнi умови абсолютної параметричної стiйкостi та область у просторi параметрiв такої стабiлiзацiї. We use a matrix-valued Lyapunov function to study absolute parametric stability of uncertain singularly perturbed systems. In such a case, the system may be stable even though its component subsystems are unstable. We find sufficient conditions for absolute parametric stability and the domain in the parameter space for such a stability.