Генетичний контроль остистості у твердій пшениці (Triticum durum Desf.) - Прокопик, Д.О.; Терновська, Т.К. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Генетичний аналіз п’яти генотипів твердої пшениці (Triticum durum Desf.) різного
походження за ознакою остистість колосу виконано з застосуванням F1 та F2 від циклічних
скрещувань. Показано участь у контролі ознаки двох генів, одного промотора остистості та
одного інгибітора остистості. Міжалельна та міжгенна взаємодії адитивні. Генетический анализ пяти генотипов твердой пшеницы (Triticum durum Desf.) разного
происхождения по признаку остистость колоса выполнен с использованием F1 F2 от
циклических скрещиваний. Показано участие в контроле признака двух генов, одного
промотора остистости и одного ингибитора остистости. Межалельное и межгенное
взаимодействия аддитивны. Genetic analysis of five durum wheat genotypes (Triticum durum Desf.) for a character awned
spike using F1 and F2 from cyclic crosses was performed. The character was shown to be controlled
by two genes, an awn promoter and an awn inhibitor with additive interaction between alleles and
genes.