Фенотипова мінливість ознак насіннєвої продуктивності у Medicago sativa L. - Мамалига, В.С.; Янчук, В.І. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Узагальнено вивчення мінливості ознак насіннєвої продуктивності (число стебел
рослин, число китиць рослини, число квіток китиці) Medicago sativa L. протягом трьох
досліджуваних років вегетації. За результатами дослідження запропоновано двохетапний
добір при трирічному вивченні, при частоті відібраних для подальшої селекційної роботи
рослин по окремих ознаках 10-15 %. Обобщено изучение изменчивости признаков семенной продуктивности (количество
стеблей растений, соцветий на одном растении, цветков в соцветии) Medicago sativa L. в
течении 3-х лет вегетации. По результатам исследования предложено двухэтапный добор
при трехлетнем изучении, при частоте отобранных к дальнейшей селекционной работе
растений за отдельными признаками 10-15%. The study of attribute variability of seed efficiency (quantity of plant stalks, inflorescences
on one plant, flowers in an inflorescence), Medicago sativa L. is generalized during three years of
vegetation. Two-staged selection during three years of study at frequency of the plants selected for
further selection having particular attributes of 10-15% is suggested according to the research
results.