Взаємозалежність між морфологічними ознаками залозистих і незалозистих волосків та вмістом каннабіноїдних сполук у Cannabis sativa L. - Горшкова, Л.М. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Відмічена пряма залежність між вмістом каннабіноїдних сполук та
морфологічними ознаками залоз. Відсутність залозистих волосків визначала відсутність
усіх перерахованих каннабіноїдних сполук. Відсутність на квитках, пилку та крупних ли-
стках стебла залозистих волосків, але наявність каннабіноїдних сполук давали підставу
вважати, що можливо каннабіноїдні сполуки локалізовані у видільних клітинах тканин
цих органів. Отмечена прямая зависимость между содержанием каннабиноидных соединений и
морфологическими признаками желез. Отсутствие железистых волосков соответствовало
отсутствию всех перечисленных каннабиноидных соединений. Отсутствие на цветках,
пыльце и крупных листах стебля железистых волосков, но наличие каннабиноидных ве-
ществ давали основание считать, что возможно каннабиноидные соединения локализова-
ны у выделительных клетках тканей этих органов. The direct dependence between cannabinoids combination containing and the morphological
features of the glands is shown. He asbense of the gland hairs on the flowers and on the
big leaves and the presence of the cannabinoid combinations prove that those combinations are
localized in the secrete cells of the mentioned parts of plants.