Адаптивний потенціал сортів пшениці м’якої озимої залежно від умов вирощування - Базалій, В.В.; Ларченко, О.В.; Лавриненко, Ю.О.; Базалій, Г.Г. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Приведена порівняльна оцінка сортів озимої пшениці останніх двох сортозмін за рів-
нем їх екологічної стійкості, конкретизовані деякі критерії адаптивної системи оптимізації
сортового складу. Вирощування сортів різного ступеню інтенсивності, генетично і біоло-
гічно різнорідних дозволяє ефективно використати агроекологічний потенціал кожного
регіону. Приведена сравнительная оценка сортов озимой пшеницы последних двух сортосмен
по уровню их экологической устойчивости, конкретизированы некоторые критерии адап-
тивной системы оптимизации сортового состава. Возделывание сортов разного уровня
интенсивности, генетически и биологически разнородных позволяет эффективно исполь-
зовать агроекологичный потенциал каждой зоны. A comparative study of winter wheat varieties in the last 2 croprotations according to the
degree of their ecological resistance is conducted; some criteria of the adaptive system for varietal
composition optimization are concretely defined. Cultivation of the cultivars with a different
degree of intensity, genetically and biologically heterogeneous, permits to utilize agroecological
potential of each area effectively.